el pano

"Καλύτερα να ανάψεις ένα κερί, παρά να καταριέσαι το ατελείωτο σκοτάδι..." (Αρχαία κινέζικη παροιμία)

Τετάρτη, Ιουλίου 18, 2007

ΔEKA EIKONEΣ ΓIA THN IΘAKH 2007 - 6ος διαγωνισμός αφίσας της Iθάκης










Όταν είχα -πρώτη φορά πριν χρόνια- δει στους τοίχους του ΑΤΕΙ Αθήνας την διαφημιστική αφίσα για τον πρώτο διαγωνισμό "10 Εικόνες για την Ιθάκη" εκτός του ότι χάρηκα, είχα την περιέργεια για το ποιος βρίσκεται πίσω απ' αυτήν την εκδήλωση.
Αυτόν τον "ποιον" είχα την τύχη αργότερα να τον γνωρίσω από κοντά. Προσωπικά, τον θεωρώ έναν από τους κοινούς παρανομαστές (ας μου επιτραπεί ο πληθυντικός) της ελληνικής γραφιστικής των τελευταίων χρόνων.
Όπως και να 'χει, όλους εσάς, που "τρέχετε" αυτόν τον διαγωνισμό, σας ευχαριστώ...

Ο διαγωνισμός, φέτος, είχε κεντρικό θέμα το "Παιχνίδι". Ο απολογισμός: 465 συμμετέχοντες και 700 συμμετοχές από την Ελλάδα και άλλες 34 χώρες του κόσμου. H κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από τους Andrea Gilbert, Γιώργο Ματθιόπουλο, Παναγιώτη Μουζακίτη, Michael Ochs και Ντοντό Σαντοριναίου, εξέλεξε δέκα έργα, τα οποία τυπωμένα σε δέκα πανό θα εκτίθενται κατά μήκος της παραλιακής οδού, στο κεντρικό λιμάνι της Ιθάκης, από τις 14 Ιουλίου και για ολόκληρο το καλοκαίρι.

Βραβεία:
1o βραβείο: Γκίκας Δημήτριος (Ελλάδα)
2ο Βραβείο: Zantinge Janneke (Ολλανδία)
3ο βραβείο: Uravic Veronica (Κροατία)

Έπαινοι:
Γιώργος Ακριβόπουλος (Ελλάδα), Χαράλαμπος Ανδρεανίδης (Ελλάδα), Jerome Charbonnier (Γαλλία), Μάριος Διαμαντής (Ελλάδα), Δήμητρα Καρυστινού (Ελλάδα), Bartosz Kosowski (Πολωνία) και Νόνη Νέζη (Ελλάδα).

Oι νικητές θα ταξιδέψουν στην Iθάκη ως φιλοξενούμενοι του δήμου και θα παραλάβουν τα βραβεία τους στην απονομή που θα γίνει στις 14 Iουλίου, στο Bαθύ Iθάκης.

Εκτός από τις νικήτριες αφίσες, από 14 έως 29 Ιουλίου, στη Δημοτική Πινακοθήκη θα εκτίθενται και οι προτάσεις που πέρασαν στο τελικό στάδιο της επιλογής.

Περισσότερες πληροφορίες, καθώς και τα έργα σε ηλεκτρονική μορφή, μπορείτε να βρείτε στο web site: Δέκα Εικόνες για την Ιθάκη.

Ετικέτες , ,